Η Νίκη και το καθιστικό της Ζωής…

Posted: October 28, 2010 in Για το καθιστικό..., Ιδέες, Σχεδίασε το σπίτι σου...

Η Ζωή είναι μια φίλη-αναγνώστρια που μας βρήκε και ήρθε σε επαφή μαζί μου μέσα από το “Σχεδίασε το σπίτι μου…κυρία decopages”, τη σχετικά καινούρια υπηρεσία που την αγκαλιάσατε ζεστά και σας ευχαριστούμε πολύ γιαυτό!!
Θέλει προτάσεις μου είπε, για το καθιστικό της, που σκέφτεται να το ανακαινίσει, για το πως μπορεί να αναπτυχθεί σε σχέση με μια μεγάλη βιβλιοθήκη, αλλά και για το τζάκι της, ένα κοινό παραδοσιακό τούβλινο τζάκι, που δεν της αρέσει καθόλου πια, μπορεί άραγε να πάρει και αυτό μια καινούρια μορφή;;  και  πως  θα ενοποιηθεί με το γύρω χώρο του καθιστικού;;
Μου τόνισε ιδιαίτερα πως της αρέσει πολύ το διάβασμα, ότι έχει πολλά βιβλία και ότι γενικά ήθελε αυτός ο χώρος γύρω από το τζάκι να λειτουργήσει ως “lounge area” για διάβασμα, συζήτηση, μουσική και παρέα, μιας που με τις τηλεοράσεις δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων, γενικά δεν τις θέλει, μία μικρή ίσως να έβαζε μόνο μέσα  στην κρεβατοκάμαρα της για να την πιάνει ο ύπνος.
Μου είπε επίσης πως είναι fun των ουδέτερων, απαλών και ξεκούραστων αποχρώσεων και ότι γενικά της αρέσει να κινείται σε μοντέρνες, απλές και λιτές γραμμές…

Αυτό ήταν…το καμπανάκι εχτύπησε…Τα μολύβια και τα μηχανήματα της “decopages” πήραν φωτιά.

Η Νίκη κι εγώ πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά.
Τώρα ποια είναι η Νίκη θα μου πείς, και θα έχεις απόλυτο δίκιο…
Θα σου πω όμως ευθύς αμέσως, γιατί μεταξύ μας τώρα, κυρίως γιαυτή γράφεται σήμερα το θέμα αυτό…
Η Νίκη λοιπόν είναι μια σπουδαία, ευρυματική και ικανότατη αρχιτεκτόνισσα, βασική συνεργάτης της “decopages” που βρίσκεται πίσω από το “Σχεδίασε το σπίτι μου…” και που ανέλαβε να επιμεληθεί το καθιστικό της Ζωής.

Σε αυτή οφείλεται αυτή η εξαιρετική πρόταση που θα δεις παρακάτω..
Και το λέω και το τονίζω πως είναι δικές της οι λύσεις, ειδικά για αυτόν και τον επόμενο χώρο που θα σου δείξω, γιατί γενικά δουλεύουμε τους χώρους παρεούλα. Όμως η συγκεκριμένη είναι αποκλειστικά δική της δουλειά. Γιαυτό και τη ξεχώρισα, για να σου τη δείξω πρώτη από όλες και να μπορέσεις έτσι να τη γνωρίσεις καλύτερα.

Η Νίκη λοιπόν πρότεινε στη Ζωή μια απλή σχετικά διάταξη για το καθιστικό της, που θα της εξασφαλίσει όμως μεγάλους και άνετους χώρους αποθήκευσης, με το τζάκι όμως, να μετατρέπεται από παραμελημένο και ξεπερασμένης αισθητικής, στο κυρίαρχο και το πιο σημαντικό  σημείο του καθιστικού.

Ρίξε μια ματιά…


Η κάτοψη του χώρου..

και για να καταλάβεις τη διάταξη, σε γωνία  η βιβλιοθήκη που βρίσκεται σε συνέχεια με το τζάκι και απέναντι τους,  δύο άνετοι καναπέδες επίσης σε γωνία. Μια σχετικά απλή κάτοψη θα έλεγε κανείς, χωρίς κάτι το σημαντικά ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;;

Για κοίτα όμως τώρα εδώ…

Πόσο επιβλητικά και δυναμικά ορθώνεται το τζάκι στο χώρο!!!
Φτάνει μέχρι την οροφή, γυρνάει επάνω της και σχηματίζει μια δεύτερη, ένα επίπεδο με κρυφό φωτισμό που “τρέχει” ψηλά και παράλληλα ενοποιεί το καθιστικό στο σύνολό του!!!

Μια πολύ εντυπωσιακή και ταυτόχρονα απλή κατασκευή και μάλλον όχι πολύ δαπανηρή , αφού μπορεί να κατασκευαστεί ολόκληρωτικά από γυψοσανίδα, ενώ χαμηλά οι επιφάνειες που ολοκληρώνουν το τζάκι προτείνονται να κατασκευαστούν από πορόλιθο.

Για τα υπόλοιπα να μην πολυμιλάω…νομίζω πως εύκολα τα καταλαβαίνεις…δε χρειάζονται άλλωστε και πολλές εξηγήσεις..

Όπως φαντάζομαι και για τη Νίκη μας πια…
που νομίζω πως κέρδισε τις εντυπώσεις της πρώτης γνωριμίας σας…

Have a nice day!!!
Μαρία

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s