Κουζίνας λεπτομέρειες…

Posted: April 19, 2010 in Για την κουζίνα...

Μερικές όμορφες και λειτουργικές ιδέες για τις κουζίνες μας…

Μια πολύ συμπαθητική, κατάπράσινη, και σίγουρα λειτουργική κουζίνα για πολύ μικρούς χώρους  με άποψη και στυλ…Παρατηρείστε πως αξιοποιήθηκαν όλες οι γωνίες του χώρου ώστε όλα να φαίνονται καθαρά και οργανωμένα. Τι λέτε για τα βιβλία, εδώ κάτω από το παράθυρο της κουζίνας;;  Την κάνουν πιο intellectual δε βρίσκετε;  Εφαρμόστε το κι εσείς…ειδικά με τα βιβλία της μαγειρικής που τα χρειάζεστε πιο άμεσα στο χώρο αυτό!

Σε μια προσπάθεια να αποδωθεί μια παραδοσιακή χροιά επιλέχτηκε ένας στρόγγυλος μαρμάρινος νεροχύτης, που εφαρμόζει στον πάγκο εξωτερικά, δημιουργώντας μια αξιοπρόσεχτη λεπτομέρεια, ενώ ο συνδυασμός της αντικέ βρύσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου. Ακόμη δεν  πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους η ύπαρξη συρόμενων ειδικών συρταριών για βοηθητικές, γρήγορες εργασίες

Ένας καταπληκτικός ανοξείδωτος, σφυρήλατος νεροχύτης δένει άψογα με το γκρι μάρμαρο της επιφάνειας εργασίας ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει έξυπνα τη αίσθηση του ψυχρού υλικού. Μια πολύ ώραία ιδέα για τους πιο κλασσικούς τύπους κουζίνας

Όταν η κουζίνα σας τελειώνει κοντά στο παράθυρο , αποφύγετε να την “τραβήξετε” μέχρι την άκρη με κατασκευές παρόμοιες και σε συνέχεια με αυτή, όπως γωνιακά ντουλαπάκια, ραφάκια κ.τ.λ, που έιναι άλλωστε και εκτός μόδας.  Ανταυτού προτιμήστε να “σβήσετε” το απότομο τελειώμα με μία κονσόλα ή ένα πάγκο με επιλεγμένα διακοσμητικά, κι ένα καθρέφτη ή κάδρο  στο επάνω μέρος της. Έτσι η ενοποίησή της με το χώρο του καθιστικού θα είναι πολύ πιο ομαλή και πολύ πιο όμορφη.

Πως σας φαίνεται η ιδέα της ταπετσαρίας στην πλάτη της κουζίνας; Εγώ τη βρίσκω μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό, ένα  προσωπικό ύφος στο χώρο τους ή ένα δικό τους στυλ. Μόνο προσέξτε…επειδή κάποια πράγματα δε αλλάζουν τακτικά… αν αποφασίσετε να κάνετε κάτι τέτοιο θυμηθείτε πως θα πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσετε επάνω της μια προστατευτική γυάλινη επιφάνεια, σε ύψος 60cm αν θέλετε να μη σαπίσει από τα νερά.

Πρoσέξτε πως τα πλακκάκια τοποθετήθηκαν κάθετα αντί για οριζόντια. Έτσι προέκυψε η ψευδαίσθηση της άνεσης και του ύψους στο χώρο, που ενισχύεται  με την επιλογή  χαμηλών ντουλαπιών στο επάνω μέρος, ενώ έμεινε αρκετός χώρος για ένα “κούτελο” γυψοσανίδας που φιλοξενεί σποτάκια και που φωτίζει και ανανακλά όμορφα στο χώρο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s